Съвременните изисквания и решения по отношение на оптимизацията и уюта във вътрешния интериор са изцяло насочени към автоматизацията и улесненията, които правят живота още по-хубав.

Системите за автоматизация навлизат все по-категорично в модерните домове, бизнес сгради и хотели и стават неизменна част от ежедневието.

Само с натискането на едно копче вече можем да контролираме отоплителни и климатични уреди у дома, щорите и системата за сигурност.

По този начин вече не ни се налага да обръщаме специално внимание на всеки един детайл, за да постигнем удобство, комфорт и уединение в помещенията.

Добър пример за Smart решение, което прави живота ни по-лесен, са автоматизираните щори. Вариантите за автоматизация при управление на щорите са чрез използване на ел.механизми за тяхното отваряне и затваряне.

Така не се налага да правим това ръчно и можем да контролираме позицията на щорите от разстояние чрез дистанционно управление.

Удобството е изключително голямо, особено при щори, монтирани на труднодостъпните покривни прозорци.

Всекидневното позициониране на ламелите и отварянето и затварянето на щорите може да става лесно, плавно и без усилия чрез съвременните ел.механизми за отваряне и затваряне на щорите. Този тип щори са значително по-лесни за използване и могат да бъдат задействани не само с електричество, но и с батерии.

Двигателят може да бъде поставен зад релсата на вертикалните щори или в оста на щорите – при руло щори и римски щори. Ел. механизмите могат да задвижат вертикалните щори чрез завъртане на ламелите в една посока или чрез завъртане и събиране на щорите.

За да постигнете най-подходящото осветление или засенчване у дома, в точно определен час на денонощието, можете да се възползвате от възможността за настройване на точен час, в който щорите да се събират или спускат. Това е възможно благодарение на „контролните блокове”, заложени в управлението на щорите.

Щорите с дистанционно управление могат да бъдат винаги в позицията, която обичате, така че всеки път да постигате удобството и уюта, от който се нуждаете у дома. За тази цел може да се използва възможността щората да се настрои на „любима позиция”.

За да се постигне един наистина впечатляващ и модерен съвременен интериор, освен възможност за ръчно управление, щорите трябва да притежават и електрическо. За удобството и приятната атмосфера у дома не се нуждаем от много мебели или куп вещи. Това, което прави един вътрешен интериор стилен и модерен е оптимизацията на пространството и добрия контрол на светлината.

Интимността и уединението в помещенията също са сред факторите за това даден дом, хотел или заведение да се отличават с приятна обстановка и уют.

Именно щорите играят важна роля за постигането на стил и атмосфера.
Благодарение на дистанционното управление на щорите у дома, можете да ги позиционирате точно така, както искате, без да полагате особени усилия. Това се случва от разстояние, плавно и достатъчно прецизно, така че резултатът винаги е отличен. Несъмнено използването на дистанционно управление на щорите е улеснение, от което не бива да се лишаваме.

Автоматизацията при ролетните щори например е задължителна, защото с нея се слага край на досадното ръчно управление. Позицията на щорите се променя само с натискането на един бутон. В случай, че има препятствие, моторът на щорите спира автоматично, така че няма вероятност те да бъдат повредени или деформирани. Когато температурите навън са прекалено ниски, а ламелите са замръзнали, моторът отново се изключва автоматично.

Ролетните щори осигуряват изключителна защита не само от слънчевите лъчи, топлината или студа, но и от нахлуването на крадци в дома.

Чрез щорите, снабдени с електро или радиомотор и дистанционно управление, можете да направите ежедневието си много по-лесно, а обстановката у дома, в офиса и в ресторанта, още по-приятна.

Не се колебайте да потърсите повече информация за автоматизираните щори при утвърдените производители и вносители на щори.