С наближаването на коледните празници идва време за един от най-любимите празнични ритуали на всяко семейство, а именно – украсяването на дома! Коледната декорация внася много уют, топлина и празнично настроение и ви позволява да развихрите въображението си. Тя може да бъде богата, бляскава и пищна, в традиционните за Коледа цветове – зелено, червено и златно. Можете да заложите също на по-нестандартен коледен декор в минималистичен стил със семпли акценти или да изберете украса в нетипични цветови комбинации.

Събрахме за вас няколко оригинални и достъпни идеи за приказна коледна украса у дома. 

 

Бляскава и пищна декорация 

Червено, зелено и златно са традиционните цветове за Коледа, които разкриват много възможности за въздействаща празнична украса. Запазете свежестта и спокойствието на дома си, като изберете тъмно зелени венци, украшения и гирлянди и акцентирате с наситено червени или златисти панделки, възглавнички и други декорации. Традиционната коледна украса е отличен начин да внесете празничен дух в дома си и подхожда отлично на вашите елегантни Плисе & Дует щори. 

 

Смела цветова комбинация

За тези от вас, които са готови да избягат от класическото съчетание на цветове, сме подготвили по-нестандартни предложения. Белите Плисе & Дует щори позволяват да развихрите фантазията си, без да се ограничавате. Можете да подберете стилна украса в сребристо и синьо – синият цвят е успокояващ и красив във всичките си нюанси. 

 

Минималистична украса с коледни звезди и лампички

За да изглежда вълшебно, коледната декорация не трябва задължително да бъде отрупана и пищна. Едва ли има друг тип украса, която да създава повече вълнуващо празнично настроение от коледните лампички. Спуснати красиво край вашите Плисе & Дует щори, те гарантират уют и топлина без претрупване и без излишна пищност и допринасят за приказна атмосфера у дома.

 

Топлина и уют с естесествена украса

Ако сте почитатели на минимализма, но също така обичате да сте близо до природата – създайте приказно коледно настроение с природни материали. Украсата, която ще ви предложим сега, създава усещане за приказна разходка в гората. Шишарките могат да бъдат превърнати в чудни украшения: поставени в купа на масата или като играчки на елхата. Също така може да си направите висулки със шишарки, елхови клонки, канела и изсушени портокалови резенчета. Те ще са подходящи, както за белите, така и за тъмночервените Плисе & Дует щори. Може да напръскате шишарките с бял или сребрист спрей, за да добавите допълнителен акцент. 

За да внесете още повече коледно настроение в дома си – заложете на много свещи. Нашите любими са с аромат от етерични масла и дървени фитили. Купите с мандарини и портокали ще допълнят естествено тази визия. 

На каквато и коледна декорация да се спрете, най-важното е да се насладите на най-любимото време от годината. Бъдете с любимите хора и се радвайте на времето заедно!