Понятието “смарт” може да означава две неща — иновативни функционалности или устойчивост с грижа за природата. Ние се стремим да ви представяме решения, които обединяват в себе си и двете. Така домът ви може да се превърне в модерна високотехнологична машина и едновременно с това да е изграден спрямо най-новите тенденции в еко интериора. 

Умната автоматизация на жилището минимализира негативното ни влияние върху околната среда. Изразходвайки по-малко ресурси, ние замърсяваме по-малко. Втората много приятна полза от това да живеем в смарт жилище са постоянно намаляващите сметки.

За да започнем да управляваме дома си, е нужно само да инсталираме подходящия тип мотори, с които да задвижваме устройствата си от разстояние. Едни от най-предпочитаните за автоматизиране продукти — външните ролетни щори и сенниците, лесно стават смарт с iO моторите на Somfy. След тяхното инсталиране можем да управляваме цялото си оборудване от разстояние само с едно кликване на екрана на смартфона или дистанционното. Така сами контролираме притока и задържането на топлина в дома през зимата и лятото, а сметките падат. iO моторите на Somfy също така могат да удължат живота на механизмите и материалите, от които са изработени външните ролетни щори и сенниците, като ги предпазят от износване.

Този месец Камакс дава възможност на своите клиенти лесно и достъпно да преминат на режим „умен дом“. Към всеки закупен Somfy iO мотор получавате напълно безплатно дистанционно управление Situo 1 iO Pure. То е най-подходящият продукт за задвижване на външни ролетни щори и сенници. Едноканалното дистанционно е идеално за индивидуално или групово управление на вашите моторизирани уреди. То разполага със специалната функция « my ». Тя позволява да запаметите любимата позиция, в която обичате да поставяте даден продукт, и да я задействате моментално с натискане на бутона « my ».

Дистанционните от серията Situo на Somfy се открояват с изчистен и практичен дизайн. Модерната им визия внася свеж полъх във всеки интериор, а формата им ги прави изключително удобни за ползване. Позволяват и дискретна фиксация към стената. 

Освен това собствениците на Situo 1 iO Pure допринасят за опазването на природата. Тези дистанционни са част от инициативата на Somfy Act for Green®, която цели създаване на щадяща околната среда техника — от самото ѝ създаване до края на живота ѝ.

iO моторите на Somfy лесно могат да бъдат управлявани и през смартфон, когато ги свържете с устройствата TaHoma и Connexoon. Чрез тях можете да проверявате в реално време дали домът ви се намира в състоянието, в което сте го оставили, да управлявате всички уреди от разстояние при неочаквана смяна на времето, както и да създавате персонализирани сценарии и атмосфери, съобразени изцяло с вашата лична представа за комфорт.

Която и смарт технология да изберете, помнете, че свързването на уредите в дома ви в една обща система може да го направи много по-защитен и енергийноефективен. Освен че ще се погрижите сметките ви за ток и парно значително да намалеят, ще допринесете и за едно по-зелено бъдеще.