Ежегодната смяна на сезоните не само носи чувствителни промени в климатичните условия и околната среда, но и оказва влияние върху нашите емоции и начин на живот. Най-колоритното време през годината е есента. Въпреки, че нейното настъпване се свързва с края на лятото, мнозина я обичат заради яркожълтите багри на листата, изобилието от плодове, шарените пейзажи, свежият и прохладен въздух.

Идването на есента още носи промяна и в нашите настроения и емоции. Поради тази причина, декорацията на интериора в есенни цветове е отлична идея, с която домът Ви и Вашето семейство да бъдат в хармония с околният свят.

Поставянето на тематични предмети във всички стаи в дома е добра идея, но не е достатъчно да се допринесе за есенното настроение. Това се дължи на факта, че те просто ще се слеят със останалата покъщнина и няма да бъде постигнат желания ефект. Поради тази причина промяната следва да бъде започната от ключовите места / предмети в помещението.

Есенна украса

В това число се включват поставяне на покривка за маса в подходящи сезонни цветове (червено, оранжево или неутрални цветове) или с есенен принт – това може да бъде фруктиера с есенни плодове, шишарки, декоративни тикви, есенни листа и др.

Допълнителни идеи за останалите помещения:

  • поставяне на различни декорации за стени (картини, пана, венци и други)
  • декоративни възглавнички
  • покривала за креслата и диваните в хола
  • постелки за пода
  • украси като свещници, чаши или вази с изсушени цветя.

Декорация за маса - тикви

Съчетаването на сезонните цветове е отличен начин за посрещане на есента. Като едни от най-важните компоненти в тях, прозорците играят основна роля за интериорния им дизайн. Най-сигурният начин да се допринесе за есенното настроение е поставяне на завеси в тон с обстановката навън. Фактът, че те са най-забележимите аксесоари в жилищните помещения, ги превръща в отлично средство, с което да поканим есента в дома си.

Както при всички други аксесоари, подходящите цветове за завесите са всички гами на кафявото, червеното, жълтото и оранжевото. Към тях могат да се прибавят още редица неутрални цветове като бяло, сиво, бежаво или черно. Освен това се предлагат завеси с илюстрации на есенни пейзажи, които биха могли да се съчетаят с интериорния дизайн на жилището.

Завесите не са единствените аксесоари за прозорци, които биха могли да допринесат за домашния стил и уют. Днес се предлага изключително голямо изобилие от вътрешни щори с елегантен  дизайн и привлекателни есенни цветове. Настъпването на есента е отличен повод за подмяна на остарелите и избелели щори с нови.

Изработени от висококачествени материали, вътрешните римски щори на Камакс ще освежат домашната обстановка, правейки я по-уютна и топла през хладните есенни дни. Това са някои от страхотните модели есенни принтове на Камакс:

Римски щори модел Аура, принт БрестЩора Камакс с есенен мотив

Благодарение на наситените цветове и изобилие от десени и принтове на плата, римски щори Камакс несъмнено са отлична придобивка за всеки съвременен дизайн.

В богатия каталог на Камакс вие ще откриете любимите есенни щори, с които ще подобрите и енергийната ефективност в своето жилище.
Повече за нашите енергийно-ефективни щори прочетете в онлайн каталога ни на адрес https://www.kamax.bg/ .