В края на зимата с нетърпение очакваме по-слънчево и по-топло време, а в нас се събужда и желанието да променим обстановката, в която живеем или работим.

Разбира се, не всеки от нас може да си позволи големи реформи в жилището си. Когато искаме промяна и освежаване на вътрешния интериор, без да се налагат ремонти и влагане на много средства, можем да се възползваме от възможностите за промяна чрез монтиране на модерни вътрешни щори.

Актуалните мотиви, с които успешно преобразяваме и модернизираме облика на дома, офиса или заведението си, са свързани с използването на флорални елементи. Те хармонират с пролетта, топлото време и разбира се, с обновлението на природата.
Многообразието от цветове, с които ни радват пролетните месеци, може да бъде успешно претворено във вътрешния интериор.

Благодарение на щорите от плат с флорални мотиви, без особени усилия и прекалено много средства, променяме коренно облика на нашите прозорци, а от там и цялостната атмосфера в дома.

Къде в интериора можем да вложим флорални мотиви?

Въпреки че магазините за мебели предлагат доста различни видове мека мебел с щампи на цветя, можете да спестите средства и вместо да подменяте цялото обзавеждане, просто да използвате нови тапицерии на цветя за дивана и фотьойлите. Изберете свежи и цветни десени, които ще внесат настроение в дневната и ще освежат и направят различна спалнята.

Картините и фотосите с изображения на цветя също ви дават чудесна възможност да се радвате на свеж и цветен интериор. Поставете ги там, където смятате за подходящо и не забравяйте да обърнете внимание на формата, цветовете и материалите, от които са изработени техните рамки, защото те също трябва да бъдат в тон с всичко останало в помещението. Това оказва своето въздействие върху вас и вашите посетители и е израз на добър вкус и усет към детайлите.

Щори от плат с принт цветя ще променят значително интериора и екстериора на дома ви. Те са не само модерни и стилни, но и изключително практични и лесни за управление. Поддръжката им не изисква особени усилия, но за сметка на това, вие се радвате на съвсем различен дом, който „цъфти” като пролетно цвете.
Завеси на цветя също са избор, който може да ви приближи до целта да обзаведете по-различно дома си и да внесете в него индивидуалност, уникалност и много хармония. Кокетни и нежни завеси на фини розови листенца, маргаритки или макове, или по-пищни завеси с драперии и преливащи се флорални мотиви? Изборът е изцяло ваш.

При избор на щори от плат, обърнете внимание на следните неща:

  • Подходящи ли са цветовете на щорите и хармонират ли с останалия текстил в дома, с цветовете на стените и дограмата?
  • Какви са слънцезащитните свойства на щорите? Все пак, освен естетически функции, основното предназначение на щорите е да осигурят защита от слънчевите лъчи и достатъчно прохлада в горещите летни дни.

Съвременните текстилни щори се произвеждат от материи, които са изключително устойчиви на атмосферните влияния, осигуряват слънцезащита и прохлада в дома, не задържат прах и петна, могат да се почистват лесно и да се управляват без особени усилия. Те са подходящ избор както за дневната, така и за спалнята или детската стая.

Със сезонните промени имате възможност да развихрите вашето въображение и да осъществите идеите си за по-приветлив и по-приятен интериор, независимо от това дали става въпрос за вашето работно място, заведение или дома.

С подмяната на зимните щори с летни, вие внасяте ново излъчване на дома и това се отразява на вашето настроение, трудоспособност, пълноценна почивка, дори на вашето вдъхновение.

Покривките, декоративните възглавнички, малките аксесоари и украшения за дома с флорални мотиви, дори подвързиите на книги с цветни щампи и саксиите с изображения на цветя, могат да допълнят идеята за по-свеж и по близък до красотата на пролетта домашен интериор.