Прозорците са очите на нашия дом. Те оформят гледката към външния свят. Ние обикновено искаме да напълним домовете си с възможно най-много естествена светлина. Понякога обаче се налага да контролираме достъпа на светлина в дома си и най-подходящия вариант за това са различните модели щори.

Какви са нуждите на стаята?

Преди да се заемем с покупката на щори трябва да си дадем ясна сметка какво очакваме да получим от това. Освен, че можем да контролираме светлината, която влиза в дома ни, често искаме да защитим личното си пространство от чужди погледи. Все по-популярен ефект по нашити ширини добива енергийната-ефективност. Щорите са не само средство за уют и контрол на светлината, но със тяхното закупуване ние си гарантираме по-малки сметки за електроенергия.
Щорите могат да бъдат използвани за манипулиране на „архитектурата“ на една стая и това е една прекрасна възможност да поиграем с текстура, мащаб, цвят и модел.

Руло щори

Най-ненатрапчивият стил щори, които си подхождат с всеки интериор и всяка стая. Те може да са изработени от широка гама тъкани, включително такива, които филтрират светлината, защитават от слънцето, и, разбира се, напълно блокиращи светлината тъкани.
Напълно изчистените руло щори от плат създават шик, модерен вид, който е идеален за нашия начин на живот.

Декоративни римски щори

Римските щори са чудесен избор, ако искаме да съчетаем декора на прозорците с обзавеждането на нашия дом. Когато искаме да вдигнем щората, платът се надипля до определената позиция.Те си подхождат с всички видове прозорци – но са изключително предпочитани за спални помещения.

Практичността на венецианските щори

Венецианските щори съчетават стил и възможност за контрол на светлината в помещението. Голямото разнообразие от цветове и модели в съчетание с лесната поддръжка прави щорите изключително подходящи за влажни помещения.
Венецианските щори са подходящ вариант за защита на мебелите и на специални предмети от достъп до слънчева светлина.
Венецианските щори създават спокойствие и възможност за уединение в дома. Те са чудесен избор за кухни и бани. Тези щори са перфектни за съчетание с пердета.