Замисляли ли сте се колко време изкарваме в кухнята? И то най-вече през студените месеци, когато така или иначе сме повече време вкъщи. В този период и готвим повече, а уютната кухня ни привлича също да изпием кафето си там, да хапнем закуската или обяда си или да прочетем книга и да послушаме музика. Точно затова сега е подходящ момент да освежите това любимо пространство. Запознайте се с идеите ни в тази посока и преценете какви промени да направите, за да се наслаждавате на резултата впоследствие.

Включете цветни акценти и нови растения

От един или няколко цветни стола до нови чинии и чаши, картина или принт, колонка за музика, дизайнерски чайник и тостер… Можете да добавите цветни акценти в кухнята по толкова различни начини! 

Включете и текстил – килимче, възглавници, покривка, дори и нови кърпи. Направете оригинални комбинации между цветовете и текстурите за повече артистичност. 

Добавете и нови растения – даже обособете малък кът с растения, ако имате подходящо пространство. Или пък изберете едно-две големи зелени растения и ги поставете на по-необичайно място като например отгоре на хладилника. Зелените растения създават щастливо настроение, а ефектните саксии или кашпи към тях допълнително ще обогатят декорацията. 

Освежете с нови щори

Щорите отдавна не влизат в ролята единствено на ефективен регулатор на слънчевата светлина. Сред разнообразието от дизайни, материи и десени можете да откриете точните за хармонично съчетание с останалата декорация. 

Макси щорите например са в много богата палитра от нюанси и цветове. Плисе и Дует са чудесни, ако ви допада минимализмът, като освен че са с изчистен елегантен дизайн, те също така са и добър изолатор и ще ви помогнат да задържите топлината през зимата. А пък римските щори са изработени от много красиви платове и са перфектни за по-артистична кухня. 

Създайте импровизиран кухненски остров

Замисляли ли сте се, че с помощта на висока и тясна маса можете да обособите импровизиран кухненски остров, който да промени атмосферата в кухнята и да ви създаде много нови удобства? Можете да откриете подходяща маса от този тип дори и за малка кухня, и едно-две бар столчета са достатъчни към нея. На новия си остров лесно ще приготвяте салатите и ще режете мезетата си, ще хапвате с приятел или пък ще пиете по питие. Страхотна идея за повече комфорт и настроение!

Използвайте лампите и като украшения

Един от трендовете напоследък е да включваме артистични лампи в интериора. Те не само създават приятна атмосфера със светлината си, но и влизат в ролята на украшения, дори произведения на изкуството. 

Изберете артистичен сет за тавана или стените в кухнята. Включете ефектни настолни лампи, добавете лампа с винтидж дизайн или пък екстравагантен лампион. Можете да помислите и за цветни крушки, ако ви допада идеята. А пък лавица с книги в кухнята, осветени от лампа с приглушена светлина, е оригинално и много уютно решение. 

Поставете мрежи против насекоми

Комарите, мухите, осите и други досадни насекоми със сигурност са нежелани вкъщи. А сега е моментът да поставите мрежи против насекоми, защото изработката и монтажът им се извършват много по-бързо през ненатоварените месеци, като и цените им са промоционални.

Обмислете каква мрежа да сложите в кухнята – съобразете се с особеностите на прозореца и изберете модела индивидуално. Съобразете и цвета на рамката с дограмата и другите елементи наоколо. Ако сте избрали щори Плисе и Дует например, можете перфектно да ги съчетаете с плисе мрежа.

Обичате ли кухнята си? А успяхме ли да ви вдъхновим да внесете свежи обновления в нея, които ще ви разведряват през по-мрачните месеци? Преценете кои от нашите идеи пасват на вашия интериор и ги приложете смело. Колкото до слънцезащитата или промо мрежите против насекоми – знаете, че нашите експерти винаги са насреща да ви помогнат да вземете най-точното решение за дома си.