Знаем, че все още не ви се иска да пуснете лятото да си отиде, но смяната на сезоните винаги е вълнуваща, а и в есента има голям чар. Септември е преходният месец, през който можете лека-полека да започнете да се настройвате за промените и да подготвите и дома си за тях. А ние имаме няколко практични и приятни идеи в тази посока, които могат да ви бъдат от полза – прочетете ги в следващите редове.

Обособете уютен кът за почивка, работа или спорт

Предстои да прекарвате повече време у дома, затова се погрижете за комфорта си с актуалната уелнес концепция.

Оформянето на разнообразни по предназначение кътове е чудесен начин да компенсирате по-хладното време, за да не ви се налага да излизате, когато нямате желание. 🙂 Ако пространството в дома ви позволява, планирайте няколко такива местенца. 

Кътът за четене, слушане на музика или просто релакс с питие е супер идея. Можете да поканите и приятел в подобна предразполагаща атмосфера, вместо да излезете на заведение.

Друга практична и свежа идея е да създадете в дневната или спалнята и кът за спорт и тренировки или пък уютно място за медитация. Местенце за игра за децата в помещение, различно от детската стая, също ще разнообрази семейната атмосфера. И не забравяйте да освежите и хоум офис пространството си с нови аксесоари и зелени растения, за да ви вдъхновява и зарежда и да работите в повече комфорт.

Винаги предвиждайте и слънцезащитата – както за почивка, така и за работа или други активности, тя се грижи да създавате точната атмосфера. Като освен че контролирате светлината, с нея внасяте нов дизайнерски елемент в интериора за стилни съчетания с мебелите и аксесоарите. 

Изберете щори, които са ефективен топлоизолатор

Сега е моментът да се замислите за предстоящите по-хладни месеци, през които отоплението ще е приоритет. За да спестите от разходите си за него, а и да направите дома си по-екосъобразен, поставете модел щори, който ще ви помага да задържате топлината у дома. 

Първо преценете дали предпочитате външни или вътрешни щори. Външните модели са високоефективен топлоизолатор, дълготрайни и устойчиви са и влизат в ролята на красив и стилен елемент от фасадата. С външните ламелни хоризонтални щори също така ограничавате перфектно проникването на нежелани отблясъци, без напълно да затъмнявате, за да постигате желаната атмосфера за почивка или работа. А външните ролетни щори са с десет дизайна в девет цвята, чудесна възможност за хармонично съчетание с екстериорните елементи и детайли. 

В допълнение към двата модела външни щори включваме и Плисе и Дует, в случай че предпочитате да поставите вътрешен модел.

Плисе и Дует са вътрешните щори с най-добри термоизолационни характеристики. Те имат и множество други функции – стилният им минималистичен дизайн внася луксозна нотка в интериора, висококачествените им материи не задържат прах и са подходящи за прозорци с нестандартни форми.

Поставете мрежи против насекоми

Насекомите са големи натрапници, които обичат да се промъкват в домовете ни и да ни създават дискомфорт. Но ние няма как да им позволим това. 🙂 Нашите мрежи против насекоми са бързото и лесно решение, което ви подсигурява нужния комфорт и в летните дни, и в по-хладните, когато комарите например търсят начин да се скрият на топло в домовете ни. 

Практична идея е да поставите мрежи именно сега, защото освен че са на промо цени, изработката и монтажът им се случват значително по-бързо отколкото през натоварените летни месеци. 

Нашите модели са много здрави и издръжливи и същевременно не намаляват видимостта или светлината. Съветът ни е да подходите индивидуално към всяко помещение, като не забравяте и балконските врати. Врати мрежите са най-подходящи за там, а пък класическият модел, който можете да изберете за стандартен тип прозорци, са мрежите с панти.

Готови ли сте да посрещнете новите уютни моменти, които предстоят? Сигурни сме, че с помощта на нашите интериорни идеи домът ви ще стане още по-приканващ за нови преживявания и спомени. Включете и качествена и функционална слънцезащита, която ще ви съдейства на много нива, и готово! А нашите експерти винаги са насреща да ви помогнат с идеи и съвети – не се колебайте да ги потърсите.