Обмисляте ли нова слънцезащита за дома си? А искате ли да изберете модел, който е изключително функционален и прави много повече от това да засенчва ефективно помещенията? Съветът ни е да се спрете на външни ролетни щори. С тях ще контролирате светлината според желанията си и ще постигнете максимален комфорт за почивка или работа. И също така ще повишите изолацията на дома си, за да задържате прохладата през лятото и топлината през зимата. Външните ролетни щори имат и още специални функции – разказваме ви за тях в следващите редове.

Контролирате слънчевата светлина и изолирате дома си

Външните ролетни щори са перфектен избор за всяко едно помещение. С тях можете да затъмните в спалнята максимално, за да си осигурите качествен сън и почивка през свободните дни, и да създадете уютна атмосфера в дневната и кухнята например, като пропуснете умерено количество светлина там. Както и да филтрирате нежеланите слънчеви отблясъци и да балансирате светлината в хоум офис пространството си, за да работите пълноценно в подходящата атмосфера.

Другото основно предимство на този слънцезащитен модел са изолационните му качества. В горещите дни не пропускайте да спуснете щорите навсякъде, особено когато сте извън дома си, защото това е много ефективен начин да съхраните прохладата в помещенията. А през зимата – да задържите топлината съответно. Така не само ще спестите средства за охлаждане или отопление, но и ще направите дома си по-екосъобразен. Все пак през последните години решенията в посока грижа за околната среда стават все по-належащи.

Финализирате стилната визия на екстериора

Още едно предимство на външните ролетни щори е, че стилният им изчистен дизайн е перфектен за подобряване на външния вид на фасадата. Можете да изберете между 10 модела в 9 цвята, като имате възможност и за боядисване в цвят по RAL. 

Преценете какъв точно цвят да изберете, в зависимост от цвета на фасадата и елементите наоколо като врати, дограма и саксии с цветя например. Ако се спрете на по-неутрален цвят, ще допълните по елегантен начин цялостната атмосфера на екстериора. По-необичайните и интересни нюанси пък са чудесен начин да превърнете стилните си щори в ефектен акцент и да придадете оригинален облик на фасадата

Моделът е и много издръжлив и има висока устойчивост на екстремни външни температури, влага и вятър, затова можете да разчитате, че ще запази красивия си външен вид задълго.

Възползвате се от функциите на смарт управлението

В допълнение, съветът ни е да изберете смарт управление за своите външни ролетни щори. С помощта на Somfy ще се възползвате от страхотния комфорт да управлявате щорите си от телефона, където и да се намирате. Да ги спускате или вдигате в зависимост от времето навън, за да поддържате желаната температура и да увеличите още повече енергийната ефективност на дома си –  и то независимо колко сте далеч от него. Както и да се наслаждавате на комфорта да контролирате щорите от леглото си например. 

Чрез технологията на Somfy имате и специалната опция да създадете сценарий за движение и по този начин да симулирате присъствие вкъщи. Много полезна функция, която ви помага да повишите сигурността на дома си в периодите, когато отсъствате от него.

По-екосъобразен дом, по-стилна фасада, атмосфера, съобразена с желанията ви – можете да постигнете всичко това, а и повече, с помощта на един слънцезащитен модел! Външните ролетни щори са топ опция за дома ви по редица причини – сигурни сме, че вече сме успели да ви убедим в това. 🙂 Ако се спрете на тях като вариант – потърсете ни за съвети и съдействие относно точния дизайн за вашето жилище, нашите експерти винаги са насреща.