Въпреки че лятото е времето, през което най-много отсъстваме от вкъщи, то е и подходящ период за леки освежавания на помещенията. Все пак е добре да използваме вдъхновението и енергията, които черпим от този любим сезон, и за дома си. 🙂 Така ще можем да се наслаждаваме на резултатите в моментите на почивка или работа. Затова се включваме с няколко лесноизпълними идеи, обвързани със слънцезащитата, които ще ви помогнат да направите дома си още по-уютен. Прочетете ги в следващите редове.

Съчетайте завесите с щори в дневната

Дългите завеси са страхотно решение за лятната ви дневна. Te придават луксозно усещане на помещението, в което са поставени, и същевременно затъмняват много качествено и задържат прохладата. Ако разполагате с по-голяма дневна, ги поставете в комбинация с иновативния моторизиран корниз Somfy Glydeaтой ще ви осигури комфорта да ги управлявате от разстояние. 

А ако сте настроени за още по-оригинално слънцезащитно решение – съчетайте завесите с щори. По този начин не само ще се възползвате от функционалностите и на двете слънцезащитни решения, но и ще персонализирате напълно визията на прозорците. Така ще им придадете и дълбочина, с което ще допълните уюта в дневната. 

Освежете кухнята с цветни щори

Замисляли ли сте се колко време прекарваме в кухнята? Дори да не се впускаме често в кулинарни приключения, тук закусваме, пием кафето си, усамотяваме се с книга или близък човек. Кухнята е специално място, което свързваме с уют. Затова не пропускайте да внесете и тук свежи промени, на които да се радвате в летните дни. 

Цветните щори например са чудесна идея за това помещение. Превърнете ги в акцент или ги съчетайте с декорацията. Препоръчваме ви хоризонталните щори Макси, които се предлагат в наистина голямо разнообразие от нюанси и с тях регулирате изключително лесно слънчевата светлина. Като можете да поставите и цветни щори от плат – текстилът е много подходящо решение за лятото. Например артистичните римски щори или оригиналните руло щори Ден и Нощ. Разгледайте и идеите ни в галерията и се вдъхновете. 

Обособете кът с дървени щори и растения

Допада ли ви идеята за кът в дневната или в спалнята, където да четете, да си почивате или пък да разположите хоум офис пространството си? Можете да оформите подобно местенце до класическите дървени хоризонтални щори, чиято естествена красота носи много уют и пасва на натуралната визия. А тя е чудесен тренд за дома, който продължава да е актуален. 

Добавете и множество зелени растения, както и декорация от естествени материи и материали. Вече имате малък рай за релакс, чийто комфорт ще ви зарежда и вдъхновява. 🙂

Внесете уют и в банята с помощта на слънцезащита

Банята е мястoто, където имаме най-голяма нужда от уединение. Затова щорите тук на първо място изпълняват функцията да ви скриват от чужди погледи. Препоръчваме ви модела Плисе и Дует – те са подходящи за по-влажни помещения, а изчистеният им дизайн ще допринесе за стилния облик на банята. Друг вариант са Макси щорите – тук отново можете да се заиграете с цветовете. Разгледайте и идеите ни в галерията за баня. И не пропускайте да съчетаете красивите дизайни щори с друга декорация като килимче, принт на стената и саксия със зелено растение, за да финализирате тренди визията на банята си.

Разходихте ли се вече из различните стаи и представихте ли си как можете да приложите идеите, които ви дадохме? Красивата и ефективна слънцезащита е перфектен начин да освежите помещенията у дома и да ги направите по-уютни. Открите точните дизайни и действайте! А щом изскочат въпроси или колебания относно тях – нашите експерти са насреща да ви съдействат.