Остават броени дни до лятото и то отново предстои да ни завладее със светлина, аромати, емоции и вълнуващи пътешествия! А във времето, когато ще бъдете у дома, не пропускайте да осъществите някои свежи промени, на които да се радвате през любимия сезон. Повече зеленина и текстил, прохлада и уют и още – вижте какви идеи сме подготвили по темата в следващите редове.

Включете повече зеленина и свеж текстил

Ако все още не сте го направили – сега е моментът да добавите много от актуалните зелени растения в интериора. Направете си “малка джунгла” с различни видове палми и екзотични растения, добавете симпатични сукуленти и каквото друго ви допада. Можете да си направите кът от растения, да ги разположите основно в една стая или пък да ги разпръснете във всяка, в антрето и банята включително. Или да внесете винтидж ефект с голям фикус или друго подобно растение с големи листа, което да е акцентът в някой кът. 

Красивите цветни летни букети също са чудесна идея, погрижете се често да имате подобни в дневната или спалнята например.

И лекият текстил – не пропускайте да включите свежи летни материи от типа на памук, лен, коприна и сатен в декорацията наоколо. След като вече сте прибрали по-плътните килими и одеяла, сега заложете на свежите естествени материи при възглавниците, покривките за масите и леглата, дори чаршафите. 

Тук можете да съчетаете декорацията и с подходящи щори – имаме страхотни предложения от текстил, чиито дизайни са много функционални и се предлагат в множество цветове.

Осигурете си спокойствие с помощта на дълги завеси

Дългите и плътни завеси са страхотен съюзник през лятото. Те ви помагат да затъмнявате максимално помещенията,  да задържите прохладата и същевременно приглушават шумовете, които се чуват през постоянно открехнатия прозорец. С тях веднага внасяте и нотка на елегантност и лукс в помещенията. Предвидете ги за спалнята или дневната например, като се съобразете стаята, в която ги поставяте, да е достатъчно просторна. И не пропускайте да включите моторизиран корниз Somfy Glydea – изключително иновативно решение, което ще ви помогне да управлявате завесите си, докато си почивате в леглото или гледате филм от дивана. Без да се надигате, само с няколко клика. 

Корнизът е много стилен на вид и е високофункционален, като е съвместим с различни типове завеси. Освен това е съвсем безшумен и е проектиран за 15 години употреба.

Оформете приятен кът на терасата

Още една топ идея за лятото – създайте уютен и красив кът на балкона, на който ще се наслаждавате винаги когато прекарвате повече време у дома. Съобразете се с големината на пространството и неговите специфики и изберете стил, в който да го оформите. Може да бъде с елементи на небрежен бохо-шик за още повече лятно настроение, да е артистичен и разчупен, с винтидж елементи или пък с много растения, цветя и естествени материали и материи – вие решавате. Планирайте мебелите и декорациите в отделен стил или пък ги изберете като продължение на интериора. 

И, разбира се, поставете тренди и функционален сенник, с чиято помощ ще създавате прохлада и ще финализирате и визуално своя балконски кът. 

Готово – вече имате местенце на открито, където да пиете сутрешното си кафе, да обядвате със семейството или приятели или пък да изнесете своя хоум офис за цели няколко месеца!

Лятото идва! Вълнувате ли се? Нетърпеливи ли сте да се гмурнете в нови незабравими преживявания, които да ви заредят и вдъхновят задълго? Не забравяйте дома си, той също трябва да приеме своя летен облик. Сигурни сме, че сме успели да ви дадем поне няколко подходящи идеи в тази посока. 🙂 А относно слънцезащитата – тя е в основата на комфорта ви през следващите месеци. Обмислете от какъв тип засенчване имате нужда и потърсете нашите експерти за съдействие.