Април е чудесен месец за обновяване на дома и има лесни и бързи начини да направите промени, които да ви носят комфорт и да освежат обстановката. Например насочете се към нова слънцезащита – с елегантни завеси, различни модели щори или пък функционален сенник можете да постигнете много повече от засенчването, което ще ви е нужно през топлите месеци. Разгледайте различните помещения, както и външните пространства на дома си, и прочетете нашите съвети по темата, сигурни сме, че ще ви бъдат от полза!

Включете елегантни моторизирани завеси

Дългите и плътни завеси са много приятно решение за топлите месеци. Те придават елегантност и добавят класическа нотка в интериора, като същевременно затъмняват максимално помещенията. С тях можете дори да изолирате и шума и горещината, идващи отвън.

Чудесни са за спокойствието и комфорта ви в спалнята и дневната, като е добре да ги предвидите за по-просторни помещения. Не пропускайте да поставите иновативния моторизиран корниз Somfy Glydea, с който ще управлявате завесите, без изобщо да има нужда да ставате от дивана или леглото.

Една оригинална идея е да съчетаете завесите с щори – така ще направите интериора още по-персонализиран и артистичен. Това съчетание носи уют и придава дълбочина на прозорците, и се възползвате от функциите и на двете слънцезащитни решения.

Използвайте щорите като цветен акцент

Както знаете, щорите отдавна не са единствено инструмент за регулиране на светлината. Сред нашите модели ще откриете разнообразни полезни функционалности, от които да се възползвате, а дизайните им веднага ще влязат в ролята на свеж нов елемент в стаите. 

Чудесна идея е да ги използвате и за цветен акцент в помещенията. За тази цел ви препоръчваме хоризонталните алуминиеви Макси щори. Те се изработват в страхотно богатство от нюанси, а и с тях изключително лесно ще променяте посоката на слънчевата светлина. 

Ако пък предпочитате да внесете лятно усещане с текстилни щори, поставете руло щори Ден и Нощ. Сред тях също можете да изберете нюанс, който да се откроява, в допълнение и към по-необичайния им дизайн. 

Тази година е актуално смесването на стилове, текстури и др. в посока максимализъм, така че можете да бъдете смели и при съчетанието на цветовете. А ако искате да сте в тон с цветовите тенденции за 2023 г., включете дръзкия Viva Magenta за повече оригиналност или топли жълти нюанси и меки зелени – за повече комфорт.

Подобрете изолацията и вида на фасадата с външни щори

Идва ред да помислите и за външните пространства на дома ви. Тук съветът ни е да включите външни щори, чийто изчистен дизайн веднага ще направи по-стилен облика на фасадата. При външните ролетни щори можете да избирате между 10 модела в 9 цвята, плюс възможност за боядисване в цвят по RAL. А с външните хоризонтални щори ще постигнете отличен баланс между засенчване и пропускане на дневна светлина. 

Външните дизайни като цяло са и много практични, защото повишават енергийната ефективност на дома ви. С тези щори постигате висока изолация и задържате прохладата през лятото и топлината – през зимата. Както и затъмнявате перфектно помещенията и ги звукоизолирате.

Поставете тренди сенник

Помислете и за балкона и градината. Сега е моментът да поставите там функционален и красив сенник, под чиято сянка да оформите кът за работа или релакс на открито. Изберете дизайн, който да бъде в хармония с обстановката наоколо и да подчертава красотата на външните пространства.

Сенникът е финализиращият елемент, с чиято помощ създавате също детски кът, сенчесто пространство на верандата и край басейна или където другаде ви допада. Той ви носи уют и уединение, а ако изберете смарт опция за управление, ще го спускате и прибирате само с няколко клика. И то още преди да сте се прибрали вкъщи например – за да подготвите перфектната атмосфера от разстояние. Или пък да предпазите красивия си сенник от лошите климатични условия.

Дълги завеси, цветни щори или пък сенник? Или външни щори, с които да подобрите и енергийната ефективност на дома си? На което и слънцезащитно решение да се спрете, ви гарантираме, че ще се възползвате от множество функционалности и ще внесете свежест и ново усещане в дома си. А ако имате колебания при избора на конкретен модел – потърсете ни, нашите експерти са насреща да отговорят на всичките ви въпроси.