Отброявате ли дните до празниците? Декември е много вълнуващ месец, който ни стопля с емоции за цялата зима напред. Сигурни сме, че тези дни сте заети до последната минута, но все пак се опитайте да отделите малко повече време на дома си. Именно сега прекарваме най-много време там, а и често посрещаме гости. Затова подготвихме идеи как да внесете още повече уют и празнично настроение вкъщи – прочетете ги в следващите редове и се вдъхновете!

Внесете настроение в различните помещения

Разходете се из различните стаи и планирайте леки промени, които са достатъчни да освежат атмосферата там. Започнете от спалнята, където можете да добавите нова покривка, меки одеала и нова декорация в топли или коледни цветове. Минете през детската стая и отново включете уютен текстил и освежете декорацията. 

Не забравяйте за антрето – все пак тук се създава първото впечатление за дома ви. Украсете го с нова картина или скулптура и стилна ваза с елхови клонки, загатнете за предстоящите празници и тук. 

В дневната можете да създадете нов кът – например със зелени растения, които внасят много свежа естествена красота. Или кът за четене с подходящо осветление, меко кресло и масичка, на която да поставяте книгата и чая си. 

Продължете към кухнята – тук отново е достатъчно да промените малко неща, на които да се радвате ежедневно. От идеята да поставите тренди колонка за музика, на която да звучи коледен джаз, до обновяването на съдовете и чашите и поставянето на малко меко килимче за пълен комфорт.

Създайте още повече уют с подходящите щори

Докато обмисляте промените по стаите, преценете къде да добавите и нови щори. Знаете, че ефективната слънцезащита е незаменим помощник при създаване на желаната атмосфера вкъщи. С точните щори не само регулирате светлината, но и внасяте дизайнерски елемент, който може да се превърне в акцент или допълнение към интериора. И можете да избирате между множество модели и цветове, които да паснат на различните стаи. 

Ако искате да включите интересен цвят, съветът ни е да се спрете на хоризонталните Макси щори. Ще ги откриете в огромно разнообразие от красиви нюанси и още едно важно тяхно предимство е, че с тях изключително лесно променяте посоката на светлинния поток. 

Друга приятна и доста практична идея са щорите Плисе и Дует. Моделът е с много елегантен минималистичен дизайн, като също така притежава най-високите термоизолационни характеристики от всички вътрешни модели щори – безценно предимство за студените месеци. 

Още една чудесна идея е да включите дървени хоризонтални щори в интериора. Този класически модел ще внесе много уют и естествена красота в дома ви, на които ще се наслаждавате както през зимата, така и през цялата година.

Украсете подобаващо интериора

И разбира се – коледната украса! Не пропускайте и тази година да обновите повече или по-малко и при нея за свежест и разкош. 🙂 Можете изцяло да смените концепцията, стила, цветовете или друго при играчките на елхата и коледните украшения за дома ви. Или пък да обогатите настоящата украса с нови дизайнерски попълнения.

Съветът ни е да се стремите към по-изчистените и стилни варианти, които пасват на актуалните тенденции в интериора. Изберете водещи цветове и елементи и ги разгърнете в различните помещения, за да създадете своята елегантна коледна приказка. И бъдете оригинални – отделете време да откриете авторски коледни предложения или пък поставете украса на по-необичайни места като елхичка в спалнята и лампички в неочаквани кътове в дома ви например.

Декември вълнува, зарежда, дори малко изморява, но най-вече окрилява! Вземете максимално от енергията и вдъхновението, които носи коледният месец, и ги използвайте, за да подобрявате и освежавате обстановката около себе си и любимите си хора. Надяваме се да сме ви дали полезни идеи за интериора, с които да направите още по-празнично настроението у дома, а ако имате въпроси, свързани със слънцезащитата – знаете, че нашите експерти винаги са насреща да ви съдействат с правилните решения.