Студените месеци са тук и всяка идея, която ще ви помогне да направите дома си по-топъл и уютен, е добре дошла. Има редица лесноизпълними решения в тази посока – например да повишите изолацията вкъщи с помощта на щори или пък да поставите дълги и плътни завеси – за които ви разказваме в следващите редове. Надяваме се да ви вдъхновим да внесете приятни промени вкъщи, на които да се радвате през зимата. 🙂 

Повишете изолацията с външни или вътрешни щори 

Външните ролетни щори са наистина страхотен високоефективен модел, който има много предимства. Освен че регулират светлината според желанията ви, тези щори значително повишават енергийната ефективност на дома ви и предпазват прозорците ви от конденз. С тях правите по-топъл дома си през зимата, по-прохладен – през лятото и по-екологичен като цяло, и пестите средства. В допълнение, можете да избирате между стилни изчистени дизайни, с които да направите още по-красива фасадата на дома си. 

Ако пък предпочитате вътрешен модел щори – съветът ни е да изберете Плисе и Дует. Този минималистичен модел отива на повечето от актуалните интериорни тенденции и най-вече притежава най-високите термоизолационни характеристики от всички вътрешни опции за слънцезащита. И съвсем лесно се поддържа и почиства – платовете, от които е изработен, практически не задържат прах и мръсотия.

Създайте си комфорт с помощта на смарт управление

Опцията да управлявате щорите си от телефона е незаменимо удобство, от което не бива да се лишавате. По този начин от разстояние решавате каква атмосфера да създадете в дома си и лесно го поддържате топъл и уютен. Както и ако сте вкъщи, няма нужда да ставате от бюрото или леглото си, за да спускате и вдигате щорите. Само няколко клика от телефона са достатъчни за това. 

В случай че сте се спрели на външни щори, имате и опцията да симулирате присъствие у дома с помощта на смарт управлението. Това е ефективен начин да повишите сигурността на жилището си, докато не сте там. 

Допълнете уюта с елегантни дълги завеси

Плътните и дълги завеси са чудесно решение за по-големи помещения, което внася нотка на лукс и същевременно допълва уюта и комфорта в дома ви. Слънцезащита, топлоизолация и шумоизолация – този тип завеси се грижат за всичко това. И отново ви съветваме да изберете смарт управление за тях. За целта поставете иновативния моторизиран корниз Somfy Glydeaелегантно и функционално решение, което удължава живота на завесите. Още едно предимство на корниза е, че е с кабел, който се включва директно в контакта, и по този начин не се налага да поставяте допълнително окабеляване. 

Поставете мрежи против насекоми още сега

Може и да ви звучи нелогично да се занимавате именно през зимата с поставянето на мрежи против насекоми, но всъщност това е доста практична идея. Защото през декември те са на промоционални цени, а изработката и монтажът им се случват в пъти по-бързо отколкото през натоварените топли месеци. Не се сещайте в последния момент за важните мрежи, които са от абсолютна необходимост за спокойствието ви вкъщи през лятото. 

Относно различните модели – съветваме ви да изберете всяка мрежа индивидуално, като я съобразите с особеностите на помещенията, прозорците или балконските врати. А разнообразните цветове на профилите ще ви дадат възможност за стилно съчетание с щорите и другите елементи в интериора.

Зимата тепърва започва и ще бъде с нас още дълго време. Затова балансираме с практични решения за дома, които допринасят за уюта и комфорта ни там. След като сте прочели нашите съвети, преценете какви подобрения да направите в интериора през студените месеци, а и не само. И знаете, че винаги сме насреща да ви съдействаме да се възползвате максимално от множеството функции на слънцезащитата.