Свикнахте ли с мисълта, че септември вече е тук? Въпреки че все още не пускаме лятото да си отиде, е време да помислим и за наближаващите по-студени месеци. Включете в действие енергията, която сте събрали от ваканциите, и обмислете какви промени можете да направите, за да си създадете повече комфорт вкъщи. В следващите редове ви разказваме за страхотните предимства на външните хоризонтални щори – чудесен избор за още по-еко, стилен и уютен дом.

Регулирате слънчевата светлина до съвършенство 

Външните хоризонтални щори са изключително иновативен модел, с който много лесно можете да регулирате степента на осветеност в помещенията според конкретните си желания. Приятно затъмнена спалня за повече уединение през уикенда, дневна, в която да се наслаждавате на уют и спокойствие с любимите си хора… Или пък хоум офис среда, в която да се чувствате комфортно и да работите необезпокоявани. С този модел щори съвсем лесно ограничавате проникването на слънчевите отблясъци, без непременно да затъмнявате в помещенията, и постигате много приятен баланс между засенчване и пропускане на дневна светлина. 

Постигате още по-тренди облик на фасадата

Разбира се, да не забравяме за естестичния момент в случая. А именно – стилните минималистични външни хоризонтални щори перфектно влизат в ролята на финализиращ елемент на модерната и красива фасада. Освежаването на фасадата ще ви донесе много настроение през студените месеци и поставянето на нови щори е лесен начин да го осъществите. 

Можете да избирате между разнообразни цветове в зависимост от предпочитанията си. Ако планирате да превърнете щорите в ефектен акцент, ви препоръчваме да се спрете на по-ярък вариант. А ако държите на минималистичния облик, неутралните цветове са вашето решение.

Повишавате енергийната ефективност на дома си 

Още едно ценно предимство на външните хоризонтални щори е, че с тяхна помощ значително ще повишите енергийната ефективност на дома си. Те притежават много високи термоизолационни характеристики и ще ви съдействат да задържате топлината през зимата, както и да предпазвате прозорците от конденз. Чудесен начин да бъдете по-еко и да пестите и средства. 

Освен термоизолационни, външните щори имат и шумоизолационни характеристики, които допълнително се грижат за спокойствието ви. Като няма нужда да се притеснявате за издръжливостта им на външни условия – моделът е изработен от материали, които не променят цвета и качествата си и не се деформират при вятър, топлина или студ. 

Допълвате комфорта със смарт управление 

Ако се спрете на външни хоризонтални щори, ви съветваме да изберете смарт управление за тях. Едно от ключовите предимства на иновативната слънцезащита е, че можете да я контролирате от смартфона си и докато си почивате вкъщи, и когато сте далече от дома си. Мобилното приложение се сваля за секунди и е съвсем лесно за използване.

Със съдействието на Somfy създавате точната атмосфера у дома само с няколко клика, като имате опцията да симулирате и присъствие. Това е още една специална функция на смарт управлението, с чиято помощ повишавате сигурността на жилището си, когато не сте там. 

Елегантна фасада, уют и комфорт вкъщи, смарт решения… Външните хоризонтални щори имат множество ценни предимства! Обмислете модела като вариант и го включете като част от предстоящите есенни обновления у дома. А ако имате нужда от експертни съвети относно слънцезащитата като цяло – нашите консултанти винаги са насреща.