Топлите и слънчеви дни са тук и е време да подготвим балкона и терасата за тях. Да ги превърнем във вдъхновяващо място за сутрешно кафе, обяд и вечерно питие. За релакс с книга или с компания, както и за хоум офис на открито. Даваме ви идеи как да съживите това дългоочаквано външно пространство – преценете кои ви пасват и ги осъществете, за да се наслаждавате на резултата с месеци.

Създайте атмосфера с модерен сенник

Сенникът е незаменим компонент от малкия оазис, който предстои да сътворите на терасата. Той ще ви подсигури нужната сянка и прохлада, ще придаде още повече уют и уединеност на пространството и ще влезе в ролята на финализиращ дизайнерски елемент.

От гледна точка на модел, класиката за балкона – това, разбира се, е балконският сенник. Чудесен за малки пространства, стабилен и с елегантен външен вид. Подходящи за тук са и сенниците с падащо рамо – тяхно предимство е, че могат да бъдат спуснати до вертикално положение, както и сенниците с чупещо рамо, на които пък можете прецизно да регулирате наклона и издадеността.

Разнообразието от дизайни и богатата гама от цветове и десени на сенниците ви дават възможност напълно да персонализирате своя балкон. Обмислете как да съчетаете сенника с фасадата и елементите наоколо. Например дали искате класическо или по-нестандартно съчетание, както и дали да превърнете сенника в ефектен акцент, или в стилно допълнение към екстериора. 

Обособете красив и уютен кът

Преценете големината и особеностите на балкона или терасата и развихрете дизайнерските си способности. Минимализъм? Максимализъм? Естествена визия? Винтидж атмосфера? Можете да направите препратки както към тези, така и към други актуални интериорни стилове и тук. 

Ако терасата ви е по-голяма – раделете я на зони и ги направете съвсем различни една от друга. Можете и към сенника с чупещо рамо да добавите фистон, който ще ви предпазва от вятъра и любопитните погледи и също ще ви помага да играете със структурата на пространството. 

Или пък направете балкона подобен на интериора, като негово продължение. По този начин визуално ще увеличите дневната, например. 

Сложете мека мебел за максимален уют. Или оформете небрежен уют с мек килим и възглавници или пуфове. Създайте усещане за летен релакс с помощта на люлка и хамак тип пашкул. Добавете екстравагантност с картини, огледало и ефектно осветление – от голям полилей до романтични цветни лампички. Ако ви допадат винтидж елементите – обмислете дали да не сложите на балкона чаровния сенник Кабрио, който ще обогати подобна концепция.

И включете повече цветя и растения – те са прекрасно естествено украшение за това пространство. 

Не забравяйте да се съобразите и с гледката. Да я прикриете с растения и аксесоари, ако не ви допада, или да я превърнете във фокус, в случай че си заслужава. 

Включете смарт опции за максимално удобство 

Независимо дали сте вкъщи, или сте далече от дома, опцията да управлявате сенника си от разстояние е удобство, което силно ви препоръчваме. Със Somfy отваряте и затваряте сенника си само с няколко клика от телефона, за да поддържате приятна прохлада на балкона или да предпазите тентата от буря и дъжд. И така релаксирате или работите, без да се налага да се надигате от мястото си. Както и подготвяте перфектната обстановка, която да ви посрещне вкъщи. 

С Connexoon Box можете дори да се възползвате от предварително зададени сценарии като “back home”, “sun protection”, “privacy”. Опциите за смарт управление са страхотни и внасят невероятен комфорт в ежедневието! Използвайте ги, за да изпипате до съвършенство балконския си кът – все пак това е местенцето, за което сте си мечтали цяла зима.

Представихте ли си своя кът на открито, където ще си създавате нови спомени през множеството предстоящи топли дни и вечери? Идеите водят до още повече идеи, затова сме сигурни, че вече сме ви вдъхновили да оформите чудесно място на балкона! А ако имате колебания относно слънцезащитата и съчетанието ѝ с елементите наоколо – потърсете нашите специалисти, които с радост ще ви съдействат.