През септември минаваме на нов ритъм. Вече е време да си починем от летните емоции и да обърнем повече внимание на дома. 

Поканете вкъщи уюта и топлината по ефективен и екосъобразен начин с помощта на качествени щори. Добавете спокойствие и смарт решения също благодарение на модерната слънцезащита. В следващите редове ви разказваме повече за моделите, с които постигате всичко това. И ви пожелаваме красива и пълноценна есен!

Бъдете еко

Решенията, които вземаме с грижа за природата, все повече навлизат в ежедневието ни. Замисляли ли сте се как, без да влагате много усилия, може да направите промени вкъщи, които работят в помощ на планетата? Например подобряването на енергийната ефективност на дома ви е един от основните начини да бъдете по-еко, като така пестите и средства. 

Достатъчно е да минимизирате използването на електроуредите винаги когато е възможно, да използвате естествената слънчева светлина, както и енергоспестяващи уреди, и да изолирате по-добре дома си. 

Иновативните външни хоризонтални щори са незаменим компонент в концепцията за енергийна ефективност. С тях не само постигате страхотен баланс между засенчване и пропускане на светлина, но и изключително добре пазите дома си от изстиване, а прозорците – от конденз. Освен това екстериорът ви ще блесне благодарение на изчистения им модерен дизайн. 

Имаме и други модели щори, с които можете да осигурите висока изолация на жилището си. Разгледайте всичките ни предложения тук

Ако пък предпочитате да наблегнете на екосъобразните материи и материали – красивите дървени и бамбукови щори са чудесен вариант в тази посока.

По-малко шум и повече уединение

През есенните месеци започваме да се обръщаме навътре – към себе си, към по-тихите и вглъбени занимания. Също така и работим повече, напоследък често от вкъщи. Затова се нуждаем и от повече спокойствие и уют у дома.

Щорите са лесен и ефективен начин за уединение на много нива. С разнообразните модели регулирате светлината, както пожелаете, за да създадете точната атмосфера според момента. Например редуването на прозрачни и непрозрачни ивици на моделите Ден и Нощ много приятно филтрира слънчевите отблясъци, без да спира притока на дневна светлина в помещенията. И умело ви скрива от любопитните погледи. 

Минималистичните Плисе и Дует щори пък внасят елегантност и красота в дома ви, като същевременно са с най-високата степен на изолация от всички модели вътрешни щори. Ако изберете black out материи, можете да постигнете и пълно затъмнение за най-пълноценна почивка. 

Външните хоризонтални щори също могат да ви осигурят пълно затъмнение, като те са и ефективен изолатор на шума – незаменимо предимство в градското ежедневие. 

Начините да превърнете дома си в съвършен оазис на спокойствието са много. Открийте тези, които ви допадат, за да се отдадете на любими занимания и да работите и творите необезпокоявани. 

Модерната визия е и смарт

Не пропускайте да се възползвате от изключителното удобство да управлявате щорите си дистанционно, дори от смартфона. Иновативната слънцезащита се отличава с това предимство, което ви осигурява още по-съвършена почивка и комфорт вкъщи.

Спускайте и вдигайте вътрешните щори, без да ставате от леглото или компютъра, а външните щори – без да излизате от вкъщи. Управлявайте ги също от офиса и регулирайте светлината и топлината у дома, за да бъдете посрещани от атмосферата, която пожелаете. 

Мобилното приложение се сваля за секунди, използва се лесно и с него можете да управлявате дори и осветлението и отоплителни уреди. Единствено проверете първо за съвместимост. 

Somfy повишава и сигурността на жилището ви – можете да се възползвате от специалната „функция за симулиране на присъствие“, когато не сте вкъщи. 

Гарантираме ви, че е удоволствие да постигате толкова висока функционалност с едно единствено устройство, което е съвсем лесно за употреба и изглежда много стилно.

Природосъобразност, топлина, спокойствие, иновативен външен вид и управление… Усъвършенствайте дома си с помощта на качествени щори и се наслаждавайте на безбойните им предимства през хладните месеци, а и след това! След като се спрете на модели за своя дом, не пропускайте да обсъдите с нашите консултанти всяка тяхна особеност и функционалност. Очакваме ви!