Вече сме натрупали прекрасни летни емоции, но все още е рано да изпращаме любимия сезон! Даже напротив – през последните години той започва малко по-късно, но и продължава до късно. А и самите ние можем да направим така, че да го задържим по-дълго. Леките текстилни елементи, цветните акценти, уютният и приканващ балкон – всички те носят лятно настроение. Вижте нашите съвети как с тях да съхраните слънчевите емоции в дома си.

Освежете интериора с текстилни елементи

Естествените материи са неоспорим тренд напоследък, освен това са екосъобразни и внасят свежест и уют в интериора. Добавянето на текстилни елементи е и нискобюджетен начин да обновите обстановката вкъщи. 

Памук, лен, коприна… Изберете подходящи материи за своя интериор и им намерете място във всяка стая. Започнете с малки и свежи килимчета за спалнята и детската стая, дори и за хола. Спокойно можете да се разделите с дебелите килими и през зимата, ако ви допада идеята. Продължете с възглавници – за дивана, столовете, леглата. Комбинирайте малки и големи с интересни десени или текстура. 

Друга идея за включване на текстил в обстановката е да претапицирате някои мебели, да сложите покривки и каквато друга декорация ви хрумне. И, разбира се, щори! Артистичните Римски щори са перфектен аксесоар от плат, който лесно преобразява дома ви. Независимо дали ще изберете по-ярки, нестандартни принтове, или семпло бяло, елегантно надиплящите се платове на Римските щори насочват мислите ви към лятото. Същевременно се възползвате от тяхната функционалност и променяте светлината вкъщи според вкуса си.

Добавете цветни акценти

Цветните акценти в интериора са чудесен начин да поддържате слънчевото настроение там. Развихрете въображението си и ги добавете където поискате, като спазвате правилото да пасват на основния стил наоколо. Бъдете минималисти, за да сте в крак с тенденциите и да запазите елегантността на дома си. 

Първо изберете водещите цветове и десени – нека не бъдат повече от два в помещение – и след това преценете къде да ги използвате. Дали в картините, лампите, саксиите, възглавниците, или пък нощните шкафчета например. Възможностите са много! Добра идея е да съчетаете един ярък изчистен цвят с един интересен десен. Защо не морски, флорални или тропически мотиви – те носят много лятно усещане.

И щори! Прекрасни ефектни щори, които могат да са единственият цветен елемент в стаята, достатъчни са да я освежат. Препоръчваме ви Макси щорите. Ще ги откриете в голямо разнообразие от цветове. Другото им предимство е, че с тях максимално лесно променяте посоката на светлинния поток. Затъмнена атмосфера или дом, изпълнен със светлина – ще имате, каквото пожелаете. 🙂 

Mожете да включите цветни акценти в абсолютно всяка стая или пък само в някои определени. Преценете общата концепция и действайте!

Обновете атмосферата на балкона

Разбира се, идва ред на балкона. Любимото място през последните месеци. Превърнете го в още по-любимо, като обновите декорациите там. В зависимост от големината на пространството, можете да добавите и нови мебели и с тях да оформите нов кът. 

Отново заложете на цветните акценти и естествените материи и материали за повече свежест и уют. Принципно се стремете украшенията да са малко и добре подбрани, за да се възползвате и от елегантността, и от функционалността на минимализма.

Ако разполагате с рафтове, добра идея е да поставите на тях красиви кутии за съхранение, които са компактни и ще пазят нещата ви чисти. А и сами по себе си ще играят ролята на аксесоар. 

Колкото до сенника, неизменният компонент от всеки хубав балкон – при нас ще откриете прелестни дизайни и цветове. Освен класическия балконски, разгледайте и другите модели и изберете точния, за да изпипате максимално визията на балкона си.

Остава да ви пожелаем съвършен лятно-есенен релакс в хамака, в люлеещия се стол или пък на свежарския пуф, закътан под красивия ви сенник!

Лятото си отива? Не мислим. 🙂 С помощта на нашите лесноизпълними и свежи идеи можете да го задържите вкъщи възможно най-дълго. А ако изникнат въпроси относно щорите или сенника, не се колебайте да се обърнете към нашите консултанти. За тях ще бъде удоволствие да ви съдействат с експертни идеи, свързани с интериора и вашата модерна и стилна слънцезащита.