Зареждащо утро с чаша ароматно кафе в ръка… Дълги и мързеливи уикенд следобеди или романтична вечеря в уютна обстановка..? Толкова много красиви моменти ви очакват на терасата или в двора през слънчевите дни!

Откритите пространства на дома са източник на вдъхновение и ви дават голяма свобода да експериментирате. Дали това лято да промените изцяло обстановката, или да включите неповторими детайли, придаващи чар на мястото? Вариантите са много. За да ви вдъхновим, подбрахме няколко свежи идеи за дизайна на терасата и градината.

Терасата вълшебен кът у дома

Терасата е много повече от допълнително пространство към жилището ви. Ако сега се огледате из своята, със сигурност ще откриете голям потенциал и ще ви хрумнат идеи за обновяването ѝ.

Първото и най-важно правило за терасата: използвайте наличното пространство максимално добре. Площта на повечето открити помещения е ограничена и това е моментът, в който вашето практично и изобретателно Аз ще се изяви. Заложете на сгъваеми мебели, които лесно ще преместите или приберете при нужда. Не приемайте стените просто като част от фасадата – използвайте площта им оптимално и монтирайте рафтове за любимите цветя, за осветление или украса.

Качествено засенчване на терасата

Колкото повече се покачват градусите навън, в толкова по-желано място за почивка се превръща терасата. Затова е важно да се погрижите за засенчването ѝ. Когато става въпрос за открити помещения, сенниците са незаменим избор. Те дават перфектен баланс между качествено засенчване и стилен дизайн, който не заема много място. С тях ще се радвате на красивата гледка от терасата си под приятна сянка!

Освен че създават прохладна зона за почивка, сенниците са и практично дизайнерско решение. Към моделите с чупещо рамо можете да добавите падащ фистон. Това е ефектно изглеждащ плат, който лесно вдигате и спускате. Така ще обособите различни зони на терасата и ще ограничите любопитните погледи.

В по-малките пространства истинската красота се крие в детайлите. Без да влагате много усилия, с точния акцент ще преобразите терасата изцяло. Опциите пред вас са много: кът за четене, декорации, канапе, на което да се излегнете необезпокоявани.

Акцент може да създадете не само организирайки пространството, но и като създадете впечатляващи цветови комбинации. Сенниците се предлагат в много дизайни, които лесно ще съчетаете с щорите на терасата или другите интериорни и екстериорни елементи.

Градината и детската площадка пространство за релакс и игри

Приятна сенчеста зона в градината

След като разгледахме идеите за терасата, нека излезем в градината! Тук по-голямата площ открива повече възможности да развихрите въображението си. Независимо дали имате веранда или беседка, сенчестата зона ще е акцентът във вашата градина. Това е централното място, на което всички се събирате за хапване, приятни разговори или лежерни уикенди. За по-големите открити площи заложете на сенници от здрави материали, които ще са устойчиви на атмосферните влияния. Искате да си гарантирате необезпокоявана почивка под беседката? Ограничете неканените гости вечер с качествени мрежи против насекоми.

Родителите ще потвърдят: за децата най-добрият релакс е да се отдадат на безгрижни игри! Ако имате достатъчно голяма площ в градината си, можете да обособите малка детска площадка с люлки или други любими играчки. И бъдете убедени – малчуганите имат енергия за игри по всяко време на деня. Затова обърнете специално внимание на засенчването на детската площадка. Изберете за нея достатъчно голям сенник с компактен дизайн.

Както градината, така и терасата можете да модернизирате със smart home решения. С тях контролирате изцяло зоната си за релакс и то с минимални усилия. Прибиране на сенника? Правите го с един бутон на дистанционното. Бърза реакция на различните атмосферни условия? Става само за миг благодарение на датчиците за вятър, слънце и температура. А вие просто се отпуснете и се насладете на заслужения отдих.

 

Ако се готвите за безгрижна лятна почивка и щастливи мигове на сянка, разгледайте нашите предложения за засенчване. Със съдействието на консултантите ни ще изберете дизайн, който пасва на вашата мечтана представа за пълноценна почивка.