Съвременният дизайн все по-често изненадва с модерни фасади, прозорци с нетипична форма и смели интериорни решения. Понякога те са наложителни заради вида на помещението – например имате скосен таван или разполагате с по-малка площ. А друг път ги избирате, за да създадете разпознаваем облик на дома си.

Какъвто и да е случаят при вас, добре е да обърнете специално внимание на слънцезащитата в нестандартните помещения. Тук сме подбрали няколко свежи идеи, с които ще разчупите интериорните стереотипи.

За нестандартните прозорци – креативни дизайнерски решения

Приемете нестандартните помещения у дома не като изпитание, а като възможност да постигнете изненадващи резултати! С малко повече въображение и внимание към детайла ще се радвате на впечатляваща слънцезащита и истински интериорни чудеса.

Но откъде да започнете, ако не знаете какви щори са подходящи за вашите прозорци? В този случай можете да се доверите на продуктов съветник. Този инструмент ще бъде вашият личен консултант – в няколко лесни стъпки не само получавате най-точната препоръка, но и допълнителни идеи за слънцезащитата у дома.

Арка, кръгли, трапецовидни, дори триъгълни… Колкото по-изненадващи са формите на прозорците, от толкова по-голям избор за слънцезащитата се нуждаете. При щорите истински синоним на гъвкавост са моделите Плисе и Дует. Те не само впечатляват с интересния дизайн на плата си, но и се предлагат в повече от 10 варианта за отваряне. Разполагате и с много опции за управление: корда, синджир, дръжка, електромотор.

Лесно ще впишете Плисе и Дует в своя дом. Те пасват на всеки вид дограма и всеки вид прозорци, а дори и на витрини и преградни стени. Като интересно попълнение към интериора на малките помещения може да изберете и сгъващи се врати. Те са още един начин лесно да промените облика на дома си и подхождат идеално на Плисе и Дует дизайните.

Впечатляваща осветеност на помещенията

Близо до природата и до спиращите дъха панорамни гледки! Покривните и френските прозорци осигуряват много добра осветеност и създават усещане за простор в жилището ви.

По-голямата им площ разкрива и повече нестандартни възможности за слънцезащитата. С елегантни щори като Плисе и Дует не просто имате качествено засенчване – ще разкриете скрития чар на всяка стая. Платовете им създават нежна осветеност и усещане за лукс, а дизайнът позволява да експериментирате. Избирайки съчетание от по-светли или по-тъмна текстури, ще постигнете уникална атмосфера. Mожете да я променяте по ваш вкус, като вдигате или спускате щорите в определени зони.

Щорите като ефектен интериорен акцент

Един безценен и лесен за запомняне съвет: в интериорния дизайн първо се забелязва нетипичното! Това важи с пълна сила и за решенията за слънцезащита. Дори да е по-малък, прозорецът с нестандартна форма може да бъде ефектен акцент, около който да създадете приятен кът. При кръглите прозорци например дизайнът на Плисе и Дует наподобява ветрило. Комбинирайки го с други подходящи интериорни елементи, можете да постигнете екзотично обзавеждане в азиатски стил.

Експериментирайте не само с моделите, но и с цветовете! Тези щори се предлагат в три колекции от платове: Плисе, Дует и Дует фикс, както и три цвята на профилите. Не се ограничавайте само с добре познатите солидни цветове. За детската стая можете да заложите на забавни принтове, а за кухнята – текстура в свежи тонове. 

 

Готови ли сте да превърнете своите помещения в съвременно интериорно бижу с впечатляваща слънцезащита? Разгледайте предложенията ни за Плисе и Дует щори и се отдайте на въображението си! А ако имате нужда от консултация или идеи, нашите консултанти винаги ще могат да ви съдействат в избора.