Детската стая е светло място, изпълнено с цветове. Място както за игри и учене, така и за пълноценна почивка и сън. Затова, когато се грижим за интериора в детската стая, е важно да създадем весело настроение, здравословна среда и усещане за уют.

Изборът на правилните слънцезащитни продукти за прозорците може да осигури всичко това. Ето ги и нашите топ 4 съвета, които ще ви помогнат в търсенето на най-подходящите щори за любимото място на малчуганите:

1. Заключете студа отвън

През зимата и преходните сезони всеки родител следи с особено внимание детето му да е здраво и добре защитено от студа. Ако искате да създадете за децата си интериор с естествено усещане за нежна грижа и уютна среда, щорите „Плисе и Дует“ са перфектното решение. Те изпълняват функцията на топлоизолиращо одеяло за прозорците, заради специалните климатични клетки, задържащи въздух в плата. Ако пък искате да спрете студа още преди да е стигнал до прозореца, ви препоръчваме да се спрете на външни ролетни щори. Те могат значително да намалят сметките за отопление и да допринесат за подобряване на сигурността в дома ви.

2. Освободете светлината

Когато учат, децата имат нужда от креативна среда и достатъчно светлина. Именно това е целта на руло щорите „Ден и нощ“ с редуващи се последователно прозрачни и непрозрачни ивици. С тях лесно можем да филтрираме слънчевите отблясъци, без да спираме притока на дневна светлина. Разчупената и същевременно ненатрапчива визия на този вид щори пък би накарала и най-претенциозните тийнейджъри да се гордеят със стаята си.

3. Стимулирайте въображението на децата

За малчуганите в началното училище модерните методи на обучение в никакъв случай не предполагат само седене на бюрото. Децата имат нужда от стая, която им носи вдъхновение и ги предразполага да опознават света чрез забавни игри. Руло щорите „Стандарт“ на Камакс предлагат богата гама от цветове, както и нестандартни принтове, създадени специално за малките. В колекцията „Уондърленд“ ни чакат десени с любимите на децата динозаври, както и с весели горски животни.

4. Играйте с цветовете

Експериментирането с цветовете ще ви помогне да внесете настроение и уют в помещението. Вертикалните щори са много добър избор за детската стая, когато искате да засенчите по-големи прозорци и да изненадате малчуганите. Освен с различна степен на пропускане и абсорбиране на светлина, платовете им се отличават с разнообразна гама от цветови нюанси, подходящи за всеки вкус.

Това са само част от голямото разнообразие бюджетни модели, форми и цветове щори на Камакс, с които можете да зарадвате децата и да освежите дома си. Единственото, което се изисква от вас, е да развихрите фантазията си!